Busstaking: provincie wil ingrijpen, Den Haag niet

De rijksoverheid grijpt niet in bij de stakingen in het streekvervoer. Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) zei dat dinsdag in de Tweede Kamer. Ze ‘vertrouwt erop dat ROC’s mbo-leerlingen tegemoet komen als ze hun examens door de stakingen geheel of gedeeltelijk missen’. Ze ziet ‘geen rol voor het kabinet, ook niet bij schadeclaims van scholen bij vervoersbedrijven: dat is aan de ROC’s zelf’. Ze zei dat ROC’s zélf examens kunnen plannen, omdat het geen centrale examens betreffen. De chauffeurs staken dinsdag voor de derde dag op rij. Een nieuw bod van de werkgevers wezen zij maandagavond af. Provincies en reizigersvereniging Rover dreigen met schadeclaims, als er niet gauw wat gebeurt.
Zie ook ‘buschauffeurs staken door‘ en ‘einde staking in zicht‘.

‘De financiële en maatschappelijke schade is onaanvaardbaar groot’, vindt de Groningse gedeputeerde Henk Bleker (CDA). Als er geen eind aan komt, spant hij met andere provincies een kort geding aan tegen zowel werkgevers als werknemers. ‘Wij eisen dat er niet in de spits wordt gestaakt, dat de partijen weer gaan onderhandelen en dat ze gedwongen worden een bemiddelaar in de arm te nemen.’ Als dat niets uithaalt, overweegt hij boetes aan de werkgevers. Door de stakingen lopen de provincies inkomsten mis uit strippenkaarten en abonnementen. Rover kijkt of het kan aanhaken bij provincies en roept gedupeerde busreizigers op een claim bij busmaatschappijen in te dienen voor de ‘gevolgschade’: schade die ontstond doordat een reiziger een afspraak mist of kosten moet maken voor alternatief vervoer.

 

 

Lees ook:Rechter verbiedt busstaking in de spits
Lees ook:Streekbussen gaan weer rijden in de spits
Lees ook:Busbedrijven bedolven onder schadeclaims
Lees ook:Mbo’ers dupe van staking streekvervoer
Lees ook:Buschauffeurs staken vrolijk verder

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Busstaking: provincie wil ingrijpen, Den Haag niet

  1. Pingback: Mbo’ers dupe van staking streekvervoer | Eropuit

  2. Pingback: Naakt fietsen door binnenstad Utrecht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>