Open dag gevangenissen: kijkje achter de tralies

gevangenisZaterdag 17 mei 2008 vindt voor de 5e keer de Nationale Open Dag van de Justitiële Inrichtingen plaats. (update 2009: klik hier). Op deze dag gaan de poorten van  gevangenissen open en kan het publiek een kijkje nemen achter de tralies. Belangstellenden konden zich aanmelden via Internet, maar de inschrijvingen zijn volgeboekt. U kunt nog altijd wel terecht op de virtuele gevangenis, op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Het doel van de dag is om bezoekers een indruk te geven van het leven en werken achter de tralies. Er staan rondleidingen en presentaties gepland in één van de justitiële inrichtingen: jeugdinrichtingen, gevangenissen, huizen van bewaring en forensisch psychiatrische centra.

 

Lees ook:Open dag gevangenissen
Lees ook:Koning opent grootste gevangenis van Nederland
Lees ook:Bomalarm bij Verzetsmuseum Leeuwarden
Lees ook:Museum van de 20e eeuw in Hoorn in de Krententuin
Lees ook:Dudok Festijn in Hilversum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>