Oog in oog met een hert? Niet uitwijken!

Lastig dilemma: je rijdt keurig de toegestane 80 kilometer per uur, ’s avonds met de auto door een bosrijk gebied. Steekt er ineens een hert over: wat doe je? Uitwijken om het dier te sparen? De ANWB adviseert niet uit te wijken, maar te remmen en op het dier te botsen. Dat doet de ANWB op basis van een onderzoek van de Duitse zusterorganisatie Adac. Uit proeven van het Adac blijkt dat een hert bij een botsing niet dwars door de voorruit naar binnen komt. Het zal de dood van het arme dier betekenen, maar het levert minder gevaar op voor inzittenden van de auto.

 

Wijk je plotseling uit, dan is het gevaar groot dat je op een tegenligger inrijdt, of tegen een auto naast je aanbotst. Of tegen een boom. De ANWB kiest in dit dilemma voor het mensenleven boven een dierenleven. Veilig Verkeer Nederland adviseert automobilisten overigens hun snelheid aan te passen naar 60 km/uur op 80 kilometerwegen in bosgebieden waar veel wild oversteekt. Jaarlijks vinden vijf tot tienduizend herten, reeën en wilde zwijnen de dood op onze wegen.

Lees ook:Fietser door hert aangereden in duinen Zandvoort
Lees ook:Verkeer rond Rotterdam muurvast
Lees ook:Vaak op vakantie in auto met slechte banden
Lees ook:Op voeten en fietsen naar school 2008
Lees ook:Sla autoruit in om hond in doodsnood te redden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>